Aandacht besteden aan werkgeversmerk

Een derde Nederlandse bedrijven besteedt aandacht aan werkgeversmerk

Uit internationaal onderzoek blijkt dat één derde van de Nederlandse bedrijven een ‘Employer Branding’ strategie implementeert. Dit houdt het creëren van een positief bedrijfsimago bij huidige en potentiële werknemers in.

Verantwoordelijkheid bij Human Resources afdeling?

Van de ondervraagde Nederlandse managers vindt 37 procent dat deze strategie de grootste impact heeft op de bedrijfscultuur. Ook vinden zij dat de verantwoordelijkheid voor deze strategie bij de Human Resources afdeling ligt.

Vooral bij Nederlandse organisaties (77%) is het de meest voorkomende aanpak om dit via HR te laten verlopen. Gemiddeld hebben één op de vijf van de ondervraagde bedrijven een extern adviesbureau ingeschakeld, gespecialiseerd in ‘interne communicatie’.

Employer branding

De belangrijkste reden voor het uitvoeren van Employer Branding is om werknemers zich meer betrokken te laten voelen bij de organisatie. Aan het onderzoek deden wereldwijd ruim 5000 Finance & Human Resources Managers mee.  

Terug naar overzicht
Werken als interim professionalArbeidsmarktcommunicatieFinanciën en AdministratieVerkoop en MarketingTalent ManagementFlexforwardPersoneel en OrganisatieTraineeshipProcesoptimalisatieCompetentiemanagementOutsourcingEmployabilityDetacheringRecruitmentDoor- en uitstroom
beetintermediair.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Handige links |